Babbo Italian Eatery - Glendale AZ

2007 ASID Arizona North Chapter Award - First Place


Coming full circle, this project is a renovation and expansion of FoRM's design for the original Babbo Restaurant. After 5 successful years in this location, this repeat client contracted FoRM to expand the restaurant and create an updated and upscaled, but still family friendly environment. Additionally, the design team was challenged to develop a design that allowed for phasing to keep the restaurant open during construction.

A new entry with caramel colored glass mosaic tile combined with layered wall elements and simple white pendant lights sets the tone for casual and comfortable dining. The bar has a strong presence in the space, with its' linear expression of the simple composite granite top, and the angled floating ceiling plane above. The family dining space has become a favorite spot, with its' dramatic dark garnet walls and sparkling chandelier.

Glendale, Arizona